رویترز: آمریکا شرط حقوق بشری برای بخشی از کمک‌های نظامی به مصر را لغو کرد بقائی: جهان‌بینی ترامپ، نماد پوچی و استبداد و خطری برای صلح جهانی است ادعای فرانسه مبنی بر اسکورت کشتی‌ها در تنگه باب‌المندب نتانیاهو حادثه هواپیمای فلای دبی را به ایران ربط داد! خروج ذلت‌بار آخرین نظامی و هواپیمای ارتش تروریست آمریکا از عراق علی الزیدی: اجازه استفاده از عراق را برای حمله به همسایگان نمی‌دهیم تأکید گروسی بر اهمیت تماس‌های پوتین و ترامپ درباره اوکراین اولیانوف ادعای دبیرکل ناتو درباره برنامه هسته‌ای ایران را رد کرد هگست اخراج گسترده مقام‌های بلندپایه ارتش آمریکا را تائید کرد ترامپ ادعای خود برای اعلام پیروزی در جنگ با ایران را بار دیگر تکرار کرد تیپ «الیوم الموعود» در عراق منحل شد/ تغییر ساختار «جیش الامام» به موسسه انصار الامام المهدی المیادین: معاون رئیس امارات در سفر به ریاض حامل پیام نتانیاهو برای بن‌سلمان بود تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران/ ۱۰ فرد و نهاد مستقر در ایران، هنگ‌کنگ و پاکستان تحریم شدند گروسی: فعلا مذاکرات رسمی میان آمریکا و ایران در جریان نیست ترامپ ادعای پایان «خیلی زود» جنگ با ایران را تکرار کرد

طرح مصر برای بازسازی ۵ ساله غزه

طرح مصر برای بازسازی ۵ ساله غزه طرح دولت مصر برای بازسازی غزه که دیروز در اجلاس سران کشورهای عربی بررسی شد، شامل دو مرحله بازسازی است که نیازمند ۵۳ میلیارد دلار هزینه است که طی ۵ سال انجام می‌شود.
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۵ - ۱۵ اسفند ۱۴۰۳ - 2025 March 05
کد خبر: ۲۷۲۷۶۴

به گزارش راهبرد معاصر، دولت مصر طرحی به ارزش ۵۳ میلیارد دلار برای بازسازی غزه طی ۵ سال ارائه کرده که مبتنی بر ارائه کمک‌های فوری و بازسازی و توسعه اقتصادی طولانی مدت این منطقه است.

 

این طرح که دیروز سه‌شنبه در اجلاس سران کشورهای عربی در قاهره مورد توجه و بررسی قرار گرفت، شامل دو مرحله بازسازی و تأسیس صندوقی تحت نظارت بین المللی برای تضمین تأمین مالی و همچنین شفافیت و نظارت بر اوضاع است.

 

مرحله بهبود موقت

مرحله اول این طرح ۶ ماهه است که هزینه آن بالغ بر ۳ میلیارد دلار است که با آواربرداری‌ها از محور اصلی غزه یعنی محور صلاح الدین و دیگر مناطق آن آغاز می‌شود. در این مرحله ۲۰۰ هزار واحد مسکونی از پیش ساخته شده تأمین می‌شود.

 

در این مرحله، ۷ منطقه تعیین می‌شود که حدود یک و نیم میلیون از فلسطینیان در واحدهای مسکونی موقت در آن اسکان داده می‌شوند.

 

این مرحله همچنین شامل ترمیم ۶۰ هزار واحد مسکونی نسبتاً تخریب شده با هدف اسکان ۳۶۰ هزار نفر از اهالی غزه است.

 

مرحله بازسازی

بر اساس این طرح بازسازی عراق به دو مرحله تقسیم می‌شود که مجموعاً در چهار و نیم سال انجام می‌گردد. این سند تاکید می‌کند که مجموع سرمایه گذاری مورد نیاز برای اجرای مرحله اول ۲۰ میلیارد دلار است که تا سال ۲۰۲۷ به انجام خواهد رسید و شامل احداث شبکه‌های خدماتی و احداث واحدهای مسکونی دائمی و بازسازی ۲۰ هزار فدان از اراضی غزه است.

 

بر اساس این طرح، مرحله دوم به سرمایه‌گذاری ۳۰ میلیارد دلاری نیاز دارد که تا سال ۲۰۳۰ استمرار پیدا می‌کند و شامل احداث مناطق صنعتی و بندرگاه و بنادر دریایی و فرودگاه است.

 

تأمین مالی طرح

بر اساس این طرح صندوق سرمایه‌گذاری تحت نظارت بین المللی به عنوان ابزار سرمایه‌گذاری دقیق و اجرای تعهدات مالی در غزه ایجاد می‌شود تا بتواند استمرار سرمایه‌گذاری‌ها برای بازسازی غزه را تضمین کند و نظارت لازم نسبت به هزینه کرد منابع مالی در محل‌های مورد نظر را ارائه دهد.

 

در این طرح دولت مصر تلاش می‌کند یک کنفرانس عالی رتبه در سطح وزیران با همکاری تشکیلات خودگردان فلسطین و سازمان ملل متحد برگزار کند تا تأمین هزینه‌های لازم و مشارکت دولت‌ها و سازمان‌های دارای منابع مالی و بخش خصوصی فلسطینی و بین‌المللی بر اساس این کنفرانس فراهم شود./ مهر

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار